En mat dag med LCHF

Tänkte dela med mig av hur en hel dags matintag kan se ut för mig med LCHF-kost. Jag är ju ibland mer strikt för att däremellan vara liberal, och jag känner att jag och min kropp hittat en vikt som jag kan hålla till mina 170 cm. 
 
Jag är ju mindre strikt nu när jag hittat en bra balans att hålla vikten. Vad jag menar med mindre strikt är att när jag var mitt upp i min viktminskning åt jag aldrig mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram,  idag kan jag äta exempel rödbetor i måttlig mängd som innehåller ca 7 g kolhydrater/100 g, så jag är mer liberal nu kan jag säga.
 
Men alla måste ju hitta nivån för vad som passar en själv bäst. Man kan bara utgå från sig själv beroende på hur kroppen regerar på olika kolhydratsintag, mejerier. Jag känner på en gång om det är dags att bli lite striktare vissa perioder, vilket är en skön trygghetskänsla. Att ha kommit så långt och äntligen lärt sig hantera sin kropp med vad den behöver och mår bra av, och att jag lärt mig hantera att stoppa i tid!!!
 
Gårdagens frukost, äter i stort sett samma frukost varje morgon, fast ibland blir det två kokta ägg med majonnäs till i stället för turkisk yoghurt och müsli. Turkisk yoghurt med müsli från Katrin Zytomierskas LCHF klubben, ostskivor inrullad i rökt skinka med gurka och majonnäs och kaffe - ibland med grädde i.
 
 
Till lunch fick det bli 1/2 grillad kyckling med béarnaisesås, enkelt och bra. Fick bli en gammal bild då jag glömde ta kort på dagens lunch. Striktare än så här kan det inte bli till lunch i varje fall.
 
 
Middagen blev nått nytt som vi aldrig provat och supergott var det. Ugnsrostade färska rödbetor, rödlök, hela vitlöksklyftor, rotselleri och palsternacka. Ringla lite olja och soja över med salt/peppar. Mitten i ugn 225g ca 45 minuter. Här innehåller ju palsternackan och rödbetan lite mer kolhydrater, men med tanke på att man inte tar så mycket så känner jag att det är ok. Palsternackan innehåller runt 10 kolhydrater per 100 g. Det var väldigt gott med rödbeta och palsternacka i hop.
 
 
 
Till de ugnrostade rotfruktsgrönsakerna blev det heta korvar med hög kötthalt och gräddstuvad spenat. Passar utmärkt att steka en god köttbit med bearnaisesås till grönsakerna, i stället också. 
 
 
Sedan äter jag oftast inget mer, men skulle jag känna mig hungrig blir det antingen 1/2 dl nötter eller 2-3 ostskivor som mättar bra. 
 
Sedan blev det 45 minuters promenad i det fortsatt fina och milda höstvädret, 5 grader plus hade vi i Jämtland
igår.
 
Ha det gott alla, idag ska jag till sjukgymnasten med ryggen.
#1 - - Nette:

Slås gång på gång över hur god mat man äter på den här kosten och hur enkel den är. Jag som dessutom är trädgårdsintresserad odlade i år mina egna rödbetor. Palsternacka och svartrot är stående favoriter i köksträdgården. Jag rostar dem precis som du gjorde, men brukar göra tzatsiki till. Som proteinkälla har jag ibland dina italienska köttbullar. Jättegott. Men för mig som fortfarande har en del att tappa, blir detta helgmat :)
Lycka till med ryggen hos sjukgymnasten. Det där med ny madrass/resårbotten kanske inte är en så dum idé.
Kram!

Svar: Visst är de goda köttbullarna :) Förstår att det blir helgmat, under min viktminskning var jag också mer strikt. Tack för tipset om tzatziki, det lät supergott!!! Blev sjukskriven i en vecka för ryggen, men promenader är bra. Kram till dig .)
halvalindha

#2 - - Helene D:

Jag vill så gärna ha lite mellanmål på eftermiddagen. Jag håller mej inte mätt från 12.00 till 18.00. Det blir oftast laktosfri fil med egengjord musli, annars tar jag finn crisp med smör och ost. Har förstått att det inte är så bra men det är ju så fruktansvärt gott till kaffe med grädde :). Kanske ska ta mina fröknäcke istället. På kvällen blir jag också sugen på något. Vet att det bara är en dum vana som jag borde göra mej av med :) men vill inte :) Mysig vana!
Till frukost äter jag nästan alltid två kokta ägg med majonäs och till lunch, rester från gårdagens middag och till middag äter jag inga kolhydrater alls.
Om jag följer detta så vet jag att jag går ner, men sen kommer helgen och då går det ibland åt skogen :(
Tack för tips på vad du äter! Det är inspirerande att höra vad andra äter. Kram!

Svar: Det låter ju bra med det du äter, att äta finncrisp beror ju på hur strikt man är, men går du ner i vikt så fungerar det ju. Att äta på kvällen är ju svårt att låta bli, men du kan ju dämpa suget med ex. ost , men om du känner att du vill äta för att det är mysigt måste du försöka tänka om. Kram till dig och tack för det du skrev.
halvalindha

#3 - - monica:

Undrar om du gör beasåsen själv. I köpepulvret är det en massa konstiga ingredienser. Hur länge står den sig i kylskåp? Låter gott. Kan ersätta majonäs, antar jag. Gillar inte kokos lr majonäs. Lchf müsli är väl nötter mm , det hetsäter jag liksom av allt brödliknande. Stekte lammkotletter igår. Jag får försöka hitta på lite roliga rätter att äta lagom av. Jag håller nig mätt länge om jag gör mig möda med maten. Men ofta fruktsug. Idag är -4ºoch blir sol när dimman lättar. Promenadväder !

Svar: Nej jag har aldrig gjort Bea såsen själv, men tänkt göra det många gånger. Jag använder aldrig pulver utan färdig Bea och de brukar innehålla typ noll kolhydrater. Ju mer vällagad mat ju bättre mättnad. Härligt promenadväder, ha det gott kram .)
halvalindha

#4 - - Nita:

Tack Lindha för att du delar med dig! Passar perfekt för en nybörjare som mej :-). Hoppad ryggen blir bättre snart.

Svar: Tack :) Lycka till med LCHF, hör av dig mer så jag får veta hur det går. Kram och lycka till :)
halvalindha

#5 - - Annika:

Hej Linda
Som jag skrev tidigare så har jag bara några kilo att bli av med. Jag själv trodde att det berodde på helgerna, att det blev för mycket gott eftersom jag har varit så "duktig" under veckan. Jag har nu varit strikt i två veckor, även förra helgen och jag vägde mig i morse och jag hade gått ner två kilo på bara dessa två veckor. Vilken sporre:) jag kände även att jag mådde mycket bättre efter helgen när jag varit striktare. Jag brukar ha ont i magen efter helgerna. Det känns som att jag har hittat tillbaka till Lchf ätandet igen efter en tids "vilse". Jag vet nu vad det krävs för att "tappa". Det gäller att bestämma sig och som du skriver: Ha ett mål. Dessa veckor har jag tänkt: Hur vill jag se ut? Och så har jag en bild i huvudet hur jag vill se ut. Och det har hjälpt mig.
Kram och tack för ditt engagemang

Svar: Härligt att det lossnat igen, måste kännas skönt heja dig :) Fortsätt med din inställning och det är så viktigt med mål. Hör gärna av dig mer så jag får veta hur det går. Kram och fortsatt lycka :)
halvalindha

#6 - - Lotta:

Vilken fantastisk resa du gjort, Tack för inspirationen!

Svar: Tusen tack själv, kram :)
halvalindha

#7 - - monica:

God frukost! Hur mycket av müsli o youghurt tar du? Fann Katrin Z müsli på varuhuset. Den smakar sött och gott.131 kr. Borde kunna tillverka själv. Jag lyckades undgå at tköpa lussekatter och semlor på stans kondis. I dessa rostade ugnsgrönsaker kan man ha paprika och zucchini. Har köpt på mig idag.

Svar: Jag tar ca 1/2 dl och 1 och en halv dl yoghurt. Bra gjort av dig att undvika de frestelserna. Absolut lägg i paprika och zuzzhini så gott. Kram :)
halvalindha