Viktprojektet Vecka 9

Nio veckor har Frida kämpat på nu, och den här veckan tror jag att jag och Frida har pratat varje dag, det har varit mycket tankar och funderingar. Frida känner att hon har förändrat sitt tänk nu; förut var allt jobbigt, hon tog bilen överallt, även till sin mamma som bor i närheten. I dag ser hon allt extra som motion; kratta löv, gå till öppna förskolan ger extra motion på 4 km och sedan 4 km hem.
 
Hon känner att hon inte skjuter upp saker längre, utan har mer energi nu. Allt var så mycket jobbigare, skulle hon göra något förut i hemmet så sköt hon upp det, för det var så jobbigt. Hennes kille är förvånad över att hon nu orkar ta tag i det direkt. Känner själv igen mig i det där, när man satt i soffan så var det jobbigt att ta sig upp igen, jag bad då gärna mina barn; -kan du hämta det åt mamma. Jag ville inte inse då att det var för att det var jobbigt att röra sig, jag blundade för det.
 
 
 Foto; Christian Louboutin 
 
 
Fridas matvecka och träning
(Fridas text)

Måndag
Frukost- 1 dl turkiskt yoghurt med 4 hallon i, 2 ostplättar med
Bregott ost och gurka på. Fettkaffe till det
Lunch- köttfärssås med créme
fraiche grädde och lite tomatpuré till det hade jag 4 skrivit halloumi

Middag- samma som lunchen
Easyline 30 min
Yinyoga 75 min

Tisdag

Frukost- 2 ostplättar med Bregott
Lunch- räksallad med rhodisland
dressing
Middag- samma som lunchen och en kopp kaffe med grädde i
Yinyoga
60 min

Onsdag
Frukost- 1 dl turkisk yoghurt med hallon och grädde i,
fettkaffe
Lunch- ostbacon
Middag- kebabsallad

Torsdag
Frukost-
fettkaffe
Lunch- sallad, kyckling med creme fraiche och chili och en
avokado
Fika- En kopp kaffe med lite mjölk
Middag- lax med fetaost och
avokado
Easyline 30 min

Fredag
Frukost- 1,5 dl turkiskt yoghurt med
lchf müsli
Lunch- fettkaffe
Middag- tacos
6,5 km
promenad

Lördag
Frukost- 2 bitar fröknäcke med Bregott ost och gurka
och fettkaffe till det
Lunch- tonfiskröra med avokado
Middag- Lchf pizza
Söndag
Frukost- 1,5 dl turkisk yoghurt med några hallon i och
fettkaffe
Lunch- tonfiskröra med avokado
Middag- kycklingröra med grädde
och sambal, blomkål och sallad till

Skickat från min iPhone
 
En bra matvecka och bra träning, man behöver ju inte träna för att gå ner i vikt med LCHF, men både jag och Frida tycker att den kombinationen är bra eftersom man mår så mycket bättre mentalt, och det känns som man får en bättre balans.
 
 Syjunta idag igen 😣 har med mig en räksallad ja 👍

Skickat från min
iPhone
 
 
Alla dessa träffar Frida har där ingen äter LCHF förutom hon själv, mycket frestelser att stå emot men man måste ju lära sig hantera det, annars måste man ju isolera sig. Så Frida gör det bra och tog med sig egen räksallad :)
 
DAGS FÖR VÅGEN !!!!!
  
 
MINUS 1,5 KG HELT OTROLIGT!!!!!
 
 Startvikt 21/9; 94,8 kg
Målvikt; 70 kg
 Antal kilon att gå ner; 24,8 kg
 
Vecka 1; 93,3 kg
Vecka 2; 92,9 kg
Vecka 3; 91,8 kg
Vecka 4 19/10; 90,9 kg
Vecka 5 26/10; 89,7 kg
Vecka 6 2711; 89,4 kg
Vecka 7 9/11; 88,5 kg
Vecka 8 16/11; 87,8 kg
Vecka 9 23/11; 86,3 kg
 
 Minus 1,5 kg denna vecka och sammanlagt hela 8,5 kg !!!
 
Frida vill gå ner till 70 kg så nu är det 16,3 kg kvar :)
 
 
Vilken tjej, vilken viktminskning!! Så himla bra jobbat, är så stolt över Frida <3
Frida har bestämt att hon ska unna sig att gå till Frissan som belöning, det gör hon rätt i :)
Frida har ju hittills inte haft en enda viktplatå eller viktökning och vi får hoppas att det fortsätter så, det är nog jobbigt ändå emellanåt. Men vi kämpar på tillsammans.
 
 
 
#1 - - Anonym:

Så imponerad av hur bra det går med minus VARJE vecka. Tycker också det är värt att påpeka att det är hela 34% av målet nått - över en tredjedel. GRYMT!

Svar: Ja hon gör det otroligt bra med tanke på att vara mammaledig och fullt upp. Det hade inte jag tänkt på, 34% är kanon :)
halvalindha

#2 - - Malin:

Hejja dig Frida.♡
Perfekt kämpat ---.
Vad härligt att det känns lättare att ta tag i saker.
Hur gör du dina plättar som du äter till frukost?
Hejja Hejja dig Skit bra gjort.
Kram Malin

#3 - - jeanette sandelin:

Heja heja! GRYMT!

Svar: <3
halvalindha

#4 - - Serola:

Fasiken vad duktig Frida är! :-)

Svar: Så stolt över henne<3 Tack för att du peppar henne :)
halvalindha

#5 - - Lotta Ö.N:

Heja Frida va duktig du är! :)

Svar: <3
halvalindha

#6 - - claes-göran olofsson:

hej, jag tycker jag känner igen dig, jag tror vi har träffats förut..känner du igen mig?

#7 - - Jurate:

Jag vill också i sådan viktprojekt! Hjälp

#8 - - Jurate:

Jag vill också i sådan viktprojekt! Hjälp

#9 - - Jurate:

Jag vill också i sådan viktprojekt! Hjälp

#10 - - Jurate:

Jag vill också i sådan viktprojekt! Hjälp

#11 - - Jurate:

Jag vill också i sådan viktprojekt! Hjälp

#12 - - Tess:

Läste inlägget på morgonen och sen har jag pysslat i hemmet, tvättat, lagat mat osv. Och visst tusan är det jobbigt! Bara en sån sak som att hänga tvätt. Det är sånt som man vänjer sig vid och inte tänker på längre, men när jag läser dina jämförelser vid 140 kg och 70 kg så får jag såna aha-upplevelser! Och jag som gjort ryggoperationer borde verkligen inte plåga min kropp med en massa extravikt.
Men minus 2,2 kg på tre veckor nu. Trots att jag inte kunnat träna. Det har gått bra att tacka nej till allt som erbjuds (jisses så mycket gosaker man blir bjuden på på en vecka!!!), det som känns svårt är när det kommer oväntat, då är jag inte alltid med och tänker efter på vad mitt mål är och vad jag värderar högst.

Fantastiskt Frida! Vilken kämpe du är! Man blir så glad av att läsa hur du verkligen tar den här chansen som Lindha gett dig. Det är du värd!

Svar: Bra jobbat med minus 2,2 kg på tre veckor, måste kännas väldigt bra :) Ja när det närmar sig Jul är det mycket frestelser överallt. Men det här blir min tredje Jul med LCHF så jag vet att det går att hantera. Heja dig Tess och tack för att du peppar Frida kram till dig<3
halvalindha

#13 - - monica:

Idag har jag jobbat på Gammelvalas julmarknad! Hade med småkakor till försäljning, de bakade jag igår utan att smaka. Åt ingen klengås heller. I personalmatsalen fanns soppor, ost, korv mm. Det var många utställare, mycket folk. Verkligen ett fantastiskt arbete människor på bygden gjort sedan -60 talet. Det här blev visst reklam, googla gärna. På tisdagarna är jag med i vävstugan i en handarbetsgrupp. Även då klarar jag mig med kaffe samt i magen frukosten på ägg och ost. Frida kämpar verkligen på, nu är hon så "offentlig" att hon inte kan ge sig.

Svar: Åh vad mysigt med en sådan julmarknad som finns kvar, mysigt med traditioner. Bra gjort av dig att baka utan att smaka :) Ja Frida har lite extra press på sig, men hon är så målinriktad och jag vet att hon kommer fixa detta. Kram till dig<3
halvalindha

#14 - - Malin :

Hejja Frida du e så himla duktig!!!!

#15 - - Frida:

Hej alla fina människor!
Återigen tack för all pepp, så otroligt glad för den. Dagar då jag känner mig nere och lite deppig brukar jag gå in och läsa era fina kommentarer och få ny energi och slår mig själv lite på käften och säger skärp dig nu kör vi!! :)

Malin, ostplättarna jag gör är såååå himla goda och enkla. Jag använder dom som "bröd", hamburgebröd eller pizzabotten(då gör jag en dubbel satts). Så är dom superbra att ha i frysen, brukar göra dubbelsatts jämt och frysa in :) Här kommer receptet.

3 ägg
4 dl riven ost
1tsk bakpulver
1 msk fiberhusk

Vispa äggen fluffiga sen har man i resten, brukar röra med sked. Smeten ska bli rätt så fast inte vara rinnig så ta mer ost om ni känner att de behövs (de brukar jag göra).
Sen klickar man ut så stora plättar man vill ha på bakplåtspapper sen in på 200 grader till dom får en fin färg :)

Puss och kram på er alla fina människor, vi ses igen nästa vecka :)

Svar: <3
halvalindha

#16 - - HANNA:

vilket fantastiskt jobb du gör!

#17 - - Åsa:

Grymt bra jobbat. Jag har ju tyckt i början att du åt mycket och att du gick ner lite i vikt. Jag har 8-10 kilo jag vill ner och har försökt parallellt med dig att gå ber genom den traditionella svält-dieten (trots att jag vet att det är fel), och tänkt att sen ska jag hålla vikten med LCHF. Vad har hänt? Jo jag har pendlat upp och ner, faktiskt varit nere på minus fyra-fem kilo ett tag men nu när du gått ner 8 kilo ät jag på plus 2!!!! Så LCHF fungerar bevisligen bättre. Nu ska jag försöka tänka långsiktigt och inte få panik över extra kilona och fortsätta svälta utan testa LCHF. Hur tänker du över jul Frida? Får den här julen stå åt sidan eller blir det LCHF-glögg och 90% choklad eller du kör strikt? Starkt jobbat! Chi fick jag som tyckte ett kilo på en vecka var futtigt..... ;-). Nu hade jag varit i hamn om jag kört LCHF från början!

#18 - - Anonym:

Hej Åsa!
Jag tyckte också att 0,7-1 kilo var för lite men de är ju för att man vill gå ner nu nu nu, allt ska bort direkt tycker man ju. Men det är inte riktigt så kroppen fungerar, jag tror på att man ska låta kroppen ta den tiden den behöver för att gå ner, tror man får bäst resultat då och det är nog lättare att hålla vikten då. Så går ju tiden så fort så vips så är man vid sitt mål :)

Bra fråga om julen, jag kommer "fuska" med rödbetssallad och med ganeringen på julskinkan, men den är de nog inte något mer. Mörk choklad äter jag nu också så jag kanske gör någon god chokladmousse eller så till julbordet. Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på de då jag inte ser de som något problem, mitt sug för socker och kolhydrater är liksom borta. Klart jag kan bli sugen ibland men då tänker jag en extra gång på om det verkligen är värt de och de vet jag att de inte är :) kan skriva efter jul hur det har gått! Puss och kram

Svar: Bra svarat Frida du är grym :)
halvalindha

#19 - - Malin:

Tack Frida.
Nu ska jag göra ost plättar.
Hejja dig.
kram Malin

#20 - - Milla:

Hejja Frida!
Jag såg denna blogg först några veckor efter att jag börjat med lchf o de va,så roligt att se att du o jag börjat samtidigt. Jag började måndagen efter dig.
Slutet på v2 va värst för mig sen har de gått som en dans..
O vikten går ner varje vecka.
Men jag är faktiskt lite nervös över julen.
Har inget socker sug alls mer än att jag vet att jag tycker om vissa saker på jul som jag vet att jag kommer sakna om jag inte "får" smaka.
Skulle inte göra nåt om det tar 1 v extra att nå mitt mål pga att smaka fel saker 1 dag.
Men oron kommer över att dra i gång sockerberoendet igen, o att de ska bli svårt att förtsätta med lchf igen efter eventuella snesteget.
O de ja de vet man ju inte fören efteråt..
Ser detta som en resa i att lära känna sin kropp o sitt beteende lika mycket som viktresa.
Du gör de jätte bra.
Pepp i massor till dig Frida o Linda tack för att du delar med dig på din blogg. Kramar till er båda

Svar: Hej och tack för att du stöttar Frida :) måste bara säga att precis som du skriver så väljer man att fuska, så kommer du att få ett sockersug efteråt. Ditt val och hur du hanterar, och förbereder dig. Låt inte julen förstöra din viktnedgång, man behöver inte frossa utan smaka lite av det man saknar. Kram till dig och stort lycka tll på din resa<3
halvalindha