Världen är liten......

Tänkte berätta för er hur Viktprojektet startade, det är en rätt otrolig inledning vi hade. Frida kommenterade ett inlägg som jag hade skrivit. Jag har letat fram det bland alla era kommentarer och så här skrev hon till mig. 
 
 
 
Hej Lindha!

Vilken resa du har gjort! Så imponerande!! Fick tips av min mamma att läsa din blogg och började från början, därför jah kommenterar i ett gammalt inlägg.

Jag är en tjej på 25 år som precis har fått barn, väger nu runt 90 kg och känner mig som en flodhäst! Jag vill väga precis under 70 strecket då skulle jag vara nöjd.  Min dröm är att leva som du, hälsosamt och aktivt liv! Att kunna ha dom kläderna som jag VILL ha inte KAN ha.. Att bara kunna ha på sig ett par vanliga jeans och en vit T-shirt och känna sig bekväm i de. Som det är idag så känns de som att den dagen aldrig kommer komma. Jag är så sjukt omotiverad och bara allmänt deppig och kommer aldrig igång. Blir ledsen ofta för att jag inte känner mig vacker och för att jag känner att jag inte duger. Hur gjorde du? Hur kom du igång, snälla hjälp mig. Jag vill vara en aktiv och snygg mamma! Inte en hösäck som knappt orkar sparka fotboll.

Ha de så bra! Och du är sjukt bra, helt galet vilken kraft och power du har.. Keep up the good work :) Kram

Tack för svar! Fick en tår i ögat när jag läste det. Jag är redo jag vet att jag är det det är bara just den där första delen, starten. Jag vet inte alls om du har tid men om det finns någon tid över för dig så skulle ja hemskt gärna rapportera till dig kanske 1 gång i månaden eller så till dig och berätta för dig hur de går. De kanske skulle vara en morot för mig, om du kan tänka dig att vara min "coach" så maila gärna :) Tack! /
Bild från stilcompaniet.se
 
Jag mejlade Frida i slutet på juli månad, jag vet inte varför, men jag fick en känsla av desperation från Frida i hennes situation, som jag kände igen mig i alltför väl. Så jag kände att jag ville försöka se om jag kunde hjälpa henne. Men det tog över en månad innan Frida kom igång, hon hade ursäkter och skulle köra 5:2, för hon skrev att det har fungerat bra.  Ja verkligen, tänkte jag; -varför lyckas du inte då!!! 
 
Hon hade ont i ryggen och alla möjliga idéer, så jag kände; hur ska det här gå. Men till slut efter några mejl så bestämde Frida att nu skulle hon köra LCHF, vilket var bra för då kände jag mig mer motiverad att hjäpa henne eftersom jag lyckats med LCHF.
 
Men det tog alltså en månad från Fridas första mejl till att börja och komma i gång!!! I den vevan vi började så bestämde vi att Fridas viktresa skulle få bli något ni läsare skulle få ta del av, dels blev det en rolig morot för Frida men även lite press att hålla sig till detta. I början hade jag tänkt att ha nån i närheten där jag bor för att kunna stötta mer, men nu blev det så här i stället via telefon, sms, mejl och instagram.
 
Och hittills har det ju gått bra för henne, eller hur? Hon gör det ju så himla bra, och det är verkligen upp och ner för Frida, ena dagen är hon låg när hon ringer för att nästa dag ha energi som tusan. Och så är det, vissa dagar är mer jobbiga än andra, men Frida har ridit igenom många svackor hittills.
 
Nu kommer vi till det helt otroliga, Frida sms:ade mig;. 
 
Hej! Jag fick reda på en jätterolig grej idag, vi har varit på samma fest två gånger.. Din kusin är gift med min kusin, hur liten är inte världen?? :) / Frida
 
Den här klänningen hade jag på festen tyvärr hittar jag inte igen klänningen från bröllopet.
 
 
  
 
De hade suttit och fikat tillsammans, och Frida berättade att hon läste en blogg där hon fick hjälp av mig privat, och då hade min kusin sagt; -men det är ju Lindha, min kusin! Hur liten är inte världen? Sedan visade det sig att när min kusin gifte sig med Fridas kusin så var de också på samma bröllop som mig, och då vägde jag 140 kg.  Nästa gång vi var på samma fest igen, i början av det här året på min kusins 40-års fest, så vägde jag 70 kg. Men ingen av oss kommer ihåg om vi sett varandra. Helt otroligt eller hur!!!
 
Jag fick då gåshud i varje fall, och det känns jättebra att hjälpa Frida. Så vi ska se när det blir tillfälle att träffa henne för tredje gången, men det blir ju egentligen första gången vi möts, har inte bestämt om det skall bli när hon gått ner 10 eller 15 kg!!!
 
Tills dess så fortsätter vi peppa och stötta varandra, och till Frida har jag i går postat ett pepp- och motivationspaket till henne. Blir spännande att se vad hon tycker :)
 
 
 
 
#1 - - jeanette sandelin:

Så fantastiskt snygg klänning! Jag har din blogg under huvudkudden och ett par jeans i varje storlek i garderoben. TACKSAM över att jag hittat dig och din blogg.
Och lyllo Frida som får ett pepp-paket. Men iofs... hela din blogg är en enda stor härlig superPEPP. Och Sveriges absolut VIKTigaste <3 KRAM fr sö Dalsland.

Svar: Ja visst är den fin, när jag hittade den var det 70 procenr rea, så gissa om jag slog till, annars hade jag inte haft råd. Kram till dig fina du för att du vill läsa min blogg💗
halvalindha

#2 - - Gunilla:

Helt enkelt underbart 💖
Jag får tårar i ögonen 💖
Världen är så himla liten kramar till er båda 💖

Svar: Ja det är alltid mening med det som händer, livet är spännande. Kram 💗
halvalindha

#3 - - Marie Persson:

Hej, va underbart att höra så fin historia. Jag läser din blogg varje dag. Otroligt inspirerande. Jag köpte årskort för en vecka sedan och jag har bestämt mig för att jag också ska lyckas. Jag hade en pt i torsdags och berättade om dig. Hon skulle titta på din blogg. Kram o tack för inspiration.

Svar: Ja visst är det otroligt att jag och Frida setts men ändå inte💗 Klart du ska lyckas, det är du som bestämmer🌟 Vad kul att din Pt ska läsa min blogg, hör av dig mer så jag får veta hur det går för dig, Kraaam...
halvalindha