Dagens vikt

Känner mig så lättad, har varit stressad över att ryggen inte är helt bra än, och var till läkaren i går, blev sjukskriven i 10 dagar för "lumbago", då jag ska vila ryggen men vara i rörelse, gärna genom promenader. 
 
Känns bra då jag gruvat mig för hur det skulle bli med ryggen med tanke på mitt jobb som undersköterska. Men nu är det löst. Tänkte på det när läkaren undersökte min rygg, så sa han att jag såg vältränad ut och frågade vad jag tränade!!! Herregud att jag skulle få höra något sådant, pratade han med mig? Hade sådan lust att säga; -du, för två år sedan och 70kg sedan....
 
Men nu när jag sitter och skriver, kommer jag i håg när jag var till en annan läkare och vägde över 100 kg. Då hade jag ramlat på vintern och stukat foten så var svaret; -är man så stor som du förstår man att foten inte orkar. Jag sa inget då utan blev bara ledsen.
 
En annan händelse var när jag och min man skulle ändra på bolånen. Då sa den kvinnliga bankmannen, jag minns inte hur vi kom in på det, men vi pratade mat och hon sa att hon aldrig åt middag och jag sa; -men hur klarar du det? Och hon sa; -då förstår jag varför du ser ut som du gör om du äter middag. Inte så snällt sagt, men vi bytte faktiskt bank efter det. Ja, ja, tänk att jag alltid kommer in på andra trådar när jag skriver, flummig som jag är...
 
Hur gick det för mig med vägningen i går morse då. Sist vägde jag 69,9 kg 10/7: 
 
 
Jippi, 1,2 kg har jag gått upp!!! Så glad att det inte var mer, man känner sig så svullen när det är så här varmt ute. Men varför har jag gått upp i vikt då? Min teori är att jag gjort det pga att jag inte kunnat träna på två veckor, men ändå har jag fortsatt äta lika mycket, eller så beror det på att man samlar på sig vätska i kroppen när det är så här varmt. Så egentligen kanske det bara är vätska och lite annat, ska väga mig på måndag igen och se om det stämmer.
 
Lägger ut bilden när jag vägde mig i går morse med gårdagens tidning så man ser att det är gårdagens datum, så blir det inga oklarheter runt det, 29/7 71,1kg!!!! 
 
 
Känns så bra att jag kan hantera en viktuppgång även om den är liten, men att ta tag i det i tid och att jag inte låter mig bli nedstämd av det, för jag vet och känner att jag har styrkan och kontroll. Så har jag aldrig känt förut, då kunde en viktuppgång betyda frosseri, kväva känslorna med mat, dumt mycket dumt!!! 
 
Det gäller att ändra på sitt tankemönster, annars kommer du aldrig att kunna ändra gamla rutiner och inte heller göra framsteg, det är inte lätt och det kommer ta sin tid, men det är värt det kan jag lova.
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Carola:

Härligt Lindha!.Själv har jag äntligen kommit in på rätt spår denna vecka.. känner mig redan mindre sviullen och kommer att väga mig i morgon.. då är det en mnad sen jag gjorde nystarten.. Allt handlar för mig iaf om att jag har rätt mat hemma.. spelar ingen roll vad det är bara det är sånt som jag kan äta utan att behöva tänka mig för. Eftersom jag kör taxi så måste jag ha nåt med mig så denna vecka har jag haft ägg och mandlar med mig och vatten.. men det är lite svårt att dricka mycket på dagarna.. kan ju inte stanna överallt.. Till teet på morognen har jag i en tsk bregott och grädde... mums mums.. sen är det fröknäcke som gäller. Ska försöka hitta till ica nästa gång som du rekommenderade för att inhandla lite produkter.. ha en fortsatt bra sjukskrivning och krya på dig.. vilken resa du gjort :)

Svar: Åh va spännande att du ska väga dig efter en månad, du måste skriva och berätta hur det gick!!! Bra tänkt där med maten, i bland har jag mer sug, och då ser jag också till, att inte ha vissa saker hemma för onödig frestelse. Förstår ditt dilemma med dryck när du jobbar, jag jobbar själv som uska i hemtjänsten och åker hem till folk, i bland är det flera mil till dem, då gäller det att inte ha druckit för mycket. Fortsatt lycka till kram :)
halvalindha

#2 - - Anonym:

Vad heter appen du använder till registrera din vikt?

Svar: Viktkoll heter den!!!
halvalindha

#3 - - Vickan:

Grattis till din magiska resa! Starkt å bra jobbat. Undrar oxå vilken app du använder? Keep up the god work girl 💪

Svar: Tusen tack :) Viktkoll heter appen. Ha det gott :)
halvalindha

#4 - - Marléne:

Vilken lycka och lättnad för dig!! Glad för din skull! Min våg visade på +5 kg i morse. Inte så kul eftersom dessa 5 kg kommit på sex veckor!!!! Hur sjutton kan man gå upp 5 kg då man äter helt "vanlig" mat???? Föll från lchf-stilen efter min op och nu är semestern + sjukskrivningen slut. Blir att åter ta tag i detta!
Jag hade som du problem med ryggen för länge sedan. Från och till kommer ryggproblemen tillbaka. Nu vet jag inte hur dina smärtor är men promenader där jag tar ut "svängarna" ordentligt lossar på mina spända ryggmuskler i ländryggen. Jag går och riktigt svänger på rumpan ordentligt ;) Då dessa ryggmuskler blir spända känns det som om jag har en järnstång i ryggraden. Svårt att böja sig, svänga sig och röra sig överhuvudtaget. Efter dessa rumppromenader brukar jag ta en varm dusch och efteråt känner jag hur de mjuknat upp. Kram till dig!

Svar: Förstår att det känns jobbigt med viktuppgången, men blir glad samtidigt då du skriver att du åter ska ta tag i det, gör det nu och vänta inget mer!!! Tack för tipsen om ryggen, den börjar tack och lov bli bättre. Kämpa på kram :)
halvalindha

#5 - - Hans:

Det var ju bra att det inte var mer än 1,2 kg. Det tror jag att du snart tar igen så målmedveten som du är. Promenera du så länge, tills du kan göra annan motion. Hoppas att du blir frisk i ryggen snart. Det är kanske bra att du är sjukskriven nu och får vila ryggen. Jag håller verkligen tummarna. Kram

Svar: Tack för din positivitet :) Hur går det för dig då??? Ha det gott kram.
halvalindha

#6 - - Anonym:

Svårt att ha en avslappnad inställning till ätande och våg. I min ungdom kände jag på kläder och höftbenskam, om vikten var lagom. Jag tycket det är obegåvat att kommentera andras vikt, som banktjänstekvinnan. Som doktor kan man tänka att övervikt frestar på lederna. För övrigt tror jag inte magra människor är friskare och lyckligare och bestämt har de mer osteoporos också! Roligt att läkare märker att du är vältränad!

Svar: Som du skriver, allt sitter inte i vikten, tjock, smal, man måste må bra i sig själv också.
halvalindha

#7 - - Camilla B:

Så skönt att det inte var mer plus på vågen!
Och bra att du kan tackla uppgången så pass bra. Det är ju toppen att du inte blir alltför nedstämd pga det.

Tack för tips om viktkoll-app. Den ser jättebra ut! Har nu lastat ner och ska använda den framöver!

Kram!

#8 - - Pernilla:

Vad bra att det inte var mer än så! Själv kör jag mer på att prova kläder, istället för att ställa mig på vågen. För vågen säger egentligen inte så mycket tycker jag....

I övrigt är det ren bullshit de som påstår att det bara är i ens egen hjärna, att det finns elaka och fördomsfulla människor. Jag kan garantera att de finns, ja t o m inom de närmsta kretsarna kan man finna de här fetthatarna, som ex inom familjen. Jag har dessutom hört så många historier om hur människor blir nedvärderade p g a att de är tjocka och det är ju bara att kolla in hur olika sociala medier öser ur sitt förakt kring överviktiga personer. Fettskräcken och tjockisföraktet är stort. Är du tjock så har du framför allt ingen karaktär och då är du per automatik ett villebråd, en lite sämre människa. För ingen vill väl för f-n vara tjock och varför då bli tjock?! Fast en sak är i alla fall klar: inget av det här föraktet hjälper en person som är riktigt överviktig. Absolut ingenting!

Svar: Tack för ditt inlägg. Känner som du skriver, och tyvärr är det så tycker jag också, åtminstone som jag fått uppleva båda sidor nu. Bra där med kläderna, man behöver inte ha vågen om man inte vill. Ha det gott kram.
halvalindha

#9 - - Jeanette:

Hej,
Vad bra att det inte var mer vikt än så, det grejar du lätt.
Hoppas ryggen blir bättre och bättre nu, annars sök hjälp hos någon som kan ge dig rätt övningar.
Ibland går det inte över med bara vila, du vet att jag skrev om mina ryggproblem tidigare. Har problem av och till och det går aldrig över helt men nu vet jag hur jag ska göra för att underlätta. Har också märkt att det blivit lite bättre av lättare styrketräning. Ha det bra. kram

Svar: Tack snälla du för alla tips, och ryggen börjar bli bättre :) Kram
halvalindha

#10 - - Jeanette Sandelin:

Som jag längtar efter viktminskning... :)

Svar: Det kommer, tålamod kram
halvalindha

#11 - - carola:

Lovade att återkomma efter min vägning idag efter en månad och det blev faktiskt -4 kg!! Hurra!!! Och då tror jag att dem sista 2 kg är bara denna vecka.. jag komer att vara glad om det är 2 kg/ månad sedan framöver. Nu ska jag låsa in vågen och ta fram den 30/9 för en titt igen..(hoppas det går).. för jag har alltid vägt mig varje morgon och blir då stressad över det om jag gått upp nåt ... då är det som om motivationen tryter och jag äter mer... Ha en bra dag Lindha..

Svar: Åh va härligt!!!!! Vilken känsla 4kg!!! Njut av den siffran nu, och fortsätt kämpa på som du gör, för bevisligen gör du rätt :) Ha en bra dag du med kram!!!
halvalindha

#12 - - rose-marie näslund:

Bra att du är sjukskriven ett tag, svårt att jobba när det är lumbago, jobbar själv som undersköterska och har samma problem, för mig verkar det som det går i skov. Bra att du promenerar , det är ju jätte bra att vara i rörelse så läker det fortare. Men jag vet hur det är när man inte kan utöva de aktiviteter man är van med, som tex löpning. Din viktuppgång var ju inte så farlig med tanke på situationen. Snart rasslar det till på vågen igen. Ha det bra och hoppas lumbagon ger sig snart.

Svar: Tusen tack för de orden :) Ha det gott du med.
halvalindha

#13 - - Hans:

Tyvärr har jag slarvat lite, men det märks att det får man inte göra. Ska skärpa till mig. Jag lovar! Det är bra om du "pushar på mig" så jag får inspiration att fortsätta. Hittills har den enda motionen blivit tennis en gång i veckan och det räcker inte. Har inte velat promenera när det har varit så varmt. Nu ska det bli svalare, så jag ska börja att använda apostlahästarna igen. Som jag skrivit tidigare ska försöka göra gymparörelser hemma och springa upp och ner i trappan. Ha det bra och kram.

Svar: Ja värmen ställer till lite problem med träningen. Du får se det positiva att du har ändå tränat 1ggr i veckan men jag förstår vad du menar. Kände på mig att du halkat till lite då du inte skrivit på nån dag, men det är bara att ta nya tag. Nästa gång skriver du till mig när du är på väg att trilla dit, och du ska inte försöka göra gymparörelser, utan du ska göra dem!!!! Kämpa på du fixar det kram.
halvalindha