Mitt lilla LCHF Julbord

Jag som älskar julen och har så starka traditioner kring den, har börjat ändra på dem till det bättre tycker jag faktiskt. Ett exempel är att vi alltid tagit in julgranen dagen innan julafton, och då kokar vi julskinkan också, vilket alltid lett till att allt ska göras dagen innan. Men jag vill ju njuta nu i stället dagen innan, av att allt är klart!!
 
Jag känner att jag vill hinna njuta av julen mer under hela december månad, och därför tar vi in julgranen en vecka innan nu, så till helgen är det dags.
 
Dessutom så känner jag att, för att avdramatisera och skapa sug och längta efter julbordet, så har vi redan börjat äta lite julmat. Då blir det inget uppdämt behov och hejdlöst frosseri på julafton, åtminstone tycker jag att det känns vettigt.
 
Så till middag i går blev det ett litet julbord med inte alltför många rätter.
Brysselkål
Kalvsylta
Grovkorning senap
Ägghalvor med majonnäs/räkor/dill
Ägghalvor med kaviargrädde/hackad rödlök
Nygriljerad julskinka
Kallrökta laxrullar med pepparot, Philadelphia ost och hacka gurka
Köttbullar  
  
 
 Älskar att duka fint när man ska äta och har tid. 
 
 
Så här blev min jultallriksmiddag lagom och gott, ska erkänna att när jag dukade undan slank det ner en ägghalva till..... men sedan inget mer :)
 
 
Snälla ni som vill skicka in bilder på era fina julkläder som ni ska ha på er, skynda er så får jag lägga upp bilderna på bloggen.
 
Nu är det nedräkning till julledighet som räknas för mig; 5 timmars arbetsdag att klara av, och sedan hämta brorsan på flyget, så underbart roligt :) Ha en fin fredag kram<3 
#1 - - monica:

Så fint du har gjort i ordning! Och inga sötsaker i sikte, godis, glögg, efterrätter! För det är ju det värsta, börjar jag med det , så skapar det ett ohållbart sug. Köttbullar och kalvsylta är vardagsmat. Och ägg också. Jag blev sugen på att smaka en struva, när jag bilderna ifrån Jamtlis julbord! En enda, bara barndomsminnen! Häromkvällen sjöng Martin Ljung om Lingonben och baka struvor . Konstigt. Jag blir lika sugen av att se som att smaka. Hoppas du får trevliga juldagar med familjen!

Svar: Inga sötsaker här inte, bara onödigt att bli frestad. Ha en underbar jul du med kram.
halvalindha

#2 - - Anette :

Tack för en otroligt fin och intressant blogg. Du har ju gjort en fantastisk resa som jag också borde göra med mina många överviktskilon. Hoppas att du och din familj får en fantastisk ledighet och att ni njuter riktigt mycket nu.

Svar: Tack Anette :) Hoppas du finner inspiration och motivation här på bloggen med alla underbara läsare som peppar varandra och ger tips och råd. Ha en härlig jul du med, stor kram<3
halvalindha

#3 - - Tommy:

kul idé med nyttigt julbord :)

Svar: Ja visst är det otroligt vad mycket gott man kan äta och hålla vikten :)
halvalindha

#4 - - emilies:

Åh va gott!!

#5 - - Anna:

Vad fint vikta servetter du hade :-).
Kan du visa hur du gör?

Svar: Anna jag hittade dem på Ica, man köpte dem färdigvikta, bara att veckla ut. Så fina men lite dyrare förstås 6 st. för 39 kr. Men nån gång kan det ju vara värt det. Ha en fin fredag kväll :)
halvalindha

#6 - - Jeanette:

Åh så gott allt ser ut:)) Ska maila dig bilden på klänningen imorgon igen, för den har nog inte kommit fram?:)

Svar: Ingen klänning i sikte än!!! Ha en fin lördagkväll<3
halvalindha

#7 - - Alice:

ser riktigt gott ut!! :)

Svar: Det var gott :)
halvalindha

#8 - - Rebecka:

En väldigt inspirerande blogg!! :)

Svar: Tusen tack fina du<3
halvalindha