Äntligen julledig....

Äntligen har jag gått på julledighet! Jobbade sista arbetsdagen igår och vilken arbetsdag sedan, tänk att det ska vara så mycket mat och sötsaker inblandat vid den här tiden, inte blir vi bjudna på det när vi går på sommarsemester.
 
Självklart är det jättemysigt, men när jag själv nu är så medveten om vad jag stoppar i mig blir det så påtagligt. Chokladaskarna och lussekatterna trängs på lunchbordet, och i går blev vi bjudna på tårta till kaffet då en kund/brukare fyllt år. Åt mig själv blev det som vanligt en ostbit med kaffe, men det slutar inte där för alla blev bjudna på lunch också av vår arbetsgivare; risgrynsgröt med färdigbredda skinkstutar, så där sket sig min tanke om att bara äta julskinka, även här var de chokladaskar och skumtomtar. Sedan fick vi glögg och pepparkakor.
 
Vad åt jag då medans alla åt smorde kråset; jo, en kopp svart kaffe!!! Det som är så skönt är att ingen av mina arbetskamrater försöker tvinga på mig då de vet att jag inte äter den sortens mat, de accepterar fullt ut att jag bara drack kaffe, men trevligt hade vi, det går att ha roligt ändå. Sedan slutade jag kl. 12, så då blev det en snabb lunch hemma; kycklingklubba med ägghalvor och bearnaisesås.
 
Efter det åkte jag till flygplatsen för att hämta min bror som ska fira jul med oss som vanligt, men bor i Tyskland. Nu ska jag bara njuta med barnen och pyssla på så det blir riktigt mysigt, vi ska klä julgranen och slå in de sista klapparna. Det börjar bli en liten hög nu!!!
 
 
På söndag ska jag och mina två syskon med familjer ut och julshoppa tillsammans, en tradition vi har. Vi handlar små presenter till varandra som vi sedan rimmar på och får upplästa på julafton. Här är inte rimmen nådiga, för det är så grova skämt om en själv så man nästan biter på naglarna.!!! Sedan avslutar vi alltid shoppingdagen med ett glas vin på en trevlig bar.
 
Hann med ett pass på motionscykeln efter jobbet också och ska planera in ett pass på Måva idag.
 
Min första lediga semesterkväll firades med glögg och vänner, tog en kopp Cognac starkvinsglögg, ca. 1 dl som rymdes i glöggkopparna, till det serverades mandlar och russin (inga russin till mig). Den här glöggen är inte så söt, vilket passar mig bra.
 
  
 
Lite senare blev det ostbricka  med olika ostar och finncrisp, till det rökt älgkorv; -så gott. Tog ett finncrisp med ost och korv, sedan fyra små korvhalvor till. Varför räknar jag? Jo, för att ge stöd till er men även för min egen skull, jag vill ha koll på hur mycket jag äter.
 
Ha en mycket skön lördag och njut av allt julen har att erbjuda, förutom all mat.
 
 
#1 - - Robert Persson:

Blossaglöggen finns den att köpa på affären eller måste man in på systemet?

Svar: Den måste du köpa på bolaget 21% alkohol.
halvalindha

#2 - - Tess:

Jag blev så besviken på min julklapp från jobbet. Glögg,russin,clementiner, kaffe,ost,lösgodis,skumtomtar,dumle och pepparkakor!

Svar: Ja det var en trist julklapp. Vi fick presentkort av vår arbetsgivare där vi får välja mellan olika upplevelser. Exempel; biobesök för två, spa behandling, restaurangbesök för två, etc. mycket bättre och passar alla. Ha en fin kväll Tess <3
halvalindha

#3 - - Tess:

Jag blev så besviken på min julklapp från jobbet. Glögg,russin,clementiner, kaffe,ost,lösgodis,skumtomtar,dumle och pepparkakor!

#4 - - Anonym:

@Tess
Vad hade du förväntat dig i "Julklapp"? Och varför i så fall?

#5 - - monica:

Vilken härlig familj du har! Vad är skinkstut!? går det inte att äta bara skinkan? Kul med papper i olika färger till julklapparna! Rim har vi försökt oss på nån gång. Min bror är sambo med en tjej, där de förr i tiden firade en trettio personer hemma hos hennes föräldrar. De läste rim till 0200 på natten. Idag har jag ätit för dåligt! Jag hallucinerar nygräddade bullar , där jag sitter vid datorn, och den brummar som en varmluftsugn. Får steka mig ett par ägg! Arbetsgivarens julklapp kan man väl byta ihop med nån annan. Vi fick nåt år linnedukar från Klässbol, andra år delades CD skivor av olika artister ut. Julbord eller julmat slutades med för längesen.

Svar: Skinkstut är tunnbröd med julskinka, senap/äppelmos. Ja min familj är högljudd av sig, men kul har vi. Är väldigt tight med mina syskon. Ha en underbar jul Monica, ska bli spännande att få höra hur din jul varit sedan. Kram<3
halvalindha

#6 - - Tess:

Jag trodde inte de skulle ge oss nästan bara godis i julklapp, då hade jag föredragit att de skänkte pengarna till något fint istället.

Svar: Tycker också du fick en trist julklapp Tess<3
halvalindha

#7 - - Camilla :

Känner så väl igen det du skriver Linda om all julfika och mat som som serveras under december månad på jobbet och i andra sammanhang. Har sista veckan fallit till föga och ätit och druckit det som ställs fram på glöggmingel och julbord på jobbet mm. Dels för att jag längtade lite efter alla smaker men också för att jag orkade inte hålla på förklara mig för alla varför jag inte åt av allt. För det är märkligt med mat, omgivningen blir provocerad om man inte deltar. Resultatet blev drygt 2 kg viktökning, halsbränna och kass mage. Det var så inte värt det och jag återgår nu till min menyn och mina val. För det är min hälsa och kropp. Tack Linda för att du delar med dig av dina erfarenheter, Jag känner igen mig i så mycket. Ha en fin jul/ Kram Camilla

Svar: Men vad jobbigt för dig att du föll dit, det är inte lött att stå emot och december månad så dräller det av chokladaskar, fikabröd ja vet inte allt överallt. Men i bland behöver man falla dit för att komma till insikt vad man mår bäst av och inse att det var inte värt det. Skönt att du känner att du är redo att ptergå till det rätta. Stort lycka till och ha en fin God Jul du med kram💗
halvalindha