Surströmmingsskiva

Norrland som jag bor i, jag älskar surströmming! I går kväll hade vi fest med våra härliga sommargrannar på sommarstället, jag unnade mig tunnbröd och potatis, och det som känns så bra är att det gånger jag väljer att äta kolhydrater så mår jag inte dåligt av det, utan jag känner att jag kan behärska mig. Jag klarar av att hantera det och kan verkligen njuta av det utan att vara rädd för att gå upp i vikt.
 
 
Det ska vara lök i massor, crème fraiche och tomat som tillbehör. Bregottsmör, hårt och mjukt tunnbröd, och västerbottenost.
 
 
Jag åt två mjuka tunnbrödstutar med en potatis i varje, och med två strömmingar i varje. Sen tog jag en macka till med hårt tunnbröd, jag älskar verkligen surströmming. Som avslutning blev det en hård tunnbrödmacka med västerbottensost. 
 

Ja det blev ett litet senare inlägg i dag eftersom jag var uppe sent i går, men hur mår jag i dag då? Jag mår bra, kan inte säga att jag mår dåligt av kolhydraterna jag stoppade i mig, utan nu fortsätter jag på samma bana som förut med Lchf kost. Och det är det som är så skönt, att jag äntligen kan leva och mår bra, får äta mig mätt utan att vara rädd att bli tjock igen. Det fungerar verkligen att leva så här.
 
Vi har en fin sommarmorgon här på sommarstället, är det sommar fortfarande? I dag blir det kaffe till frukost och äggröra med bacon. Ha en fin söndag. 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Gunilla:

Härligt Lindha 💖💖💖

Svar: Det var smaskens :)
halvalindha

#2 - - Anonym:

Gjorde desamma förra helgen, åt suströmming o tunnbröd😃

Svar: Ja det är så gott :)
halvalindha

#3 - - Pernilla:

Mmm älskar också surströmming och allt därtill!

Svar: Ja, skulle kunna äta surströmming en gång i veckan :)
halvalindha

#4 - - Anonym:

Åh vad gott!! Får äta med jobbet en gång om året sen har jag inga fler surströmmingskompisar :-( kan du inte bjuda mig nästa gång :-) eller varför inte en bloggträffsurströmmingsskiva (trots att jag inte bloggar men ändå) :-))// Marie

Svar: Haha, ja man skulle kanske börja med en blogglunch tillsammans, en gång i månaden där man äter Lchf kost och alla tar med sig knytis, och så pratar vi viktminskning och kost :) Ha en härlig söndag :)
halvalindha

#5 - - Tess:

Härligt! Jag åt en nybakad tunnbrödstuta på fjället. Utan surströmming dock. ;) Tyckte att det var ett måste när man var i Jämtland. Men din taktik att äta fettsnålt de dagar du äter några kolhydrater har jag haft lite svårt för. Det är som att kroppen skriker efter fett! Men det kanske blir lättare när man gått ner och är mindre kolhydratkänslig. :)

Jag har fallit dit ett par gånger efter jag började jobba, men jag känner ändå att jag håller mig på rätt väg mentalt. Tror det blir ännu mer motiverande efter jag fått mitt träningsschema med. Det kommer jag ju vilja följa och då vill jag inte "sabba" med matfusk tror jag. Ska bli spännande!

Svar: Tunnbrödstut är så gott även utan surströmming. Det är ju bara den dagen jag äter kolhydrater som jag är mer försiktig med fettet, i dag är det som vanligt igen. Men jag tror också som du säger att det blir lättare att hantera när man nått sin målvikt. Bra inställning att du fortsätter kämpa på, även om du fallit dit, bra jobbat. Ser framemot att höra hur det går för dig. Kraaam :)
halvalindha

#6 - - monica:

Så gott! Vi ska äta nästa helg, hos en familj med uteverandra! Har också undrat hur mycket bröd och potatis jag törs äta. Det blir rena wichyvatteneffekt i magen....Sen undrar jag om det är skillnad på kolhydrater! En brödbit eller t o m ett par rader choklad(om nån håller i resten av kakan) har jag inte så ont av. Men frukt och alla bär gnager mig väldigt liksom ett glas vin och några skivor vattenmelon häromkvällen . Jag blir ovälkommet hungrig. Antar du avstod från tårta efter kalaset!!

Svar: Jag brukar inte tänka för mycket hur många potatisar jag kan äta, utan har jag bestämt mig för att äta kolhydrater gör jag det. Men jag äter mig ju inte mätt så jag storknar. Ät sakta så hinner du känna efter hur mycket du orkar, men jag åt nog 4 potatisar medelstora, 6 surströmmingar, 2 mjuka tunnbrödstutar och 2 hårda tunnbröd och ingen efterrätt :) Jag drack både vin och en snaps till maten. Vet inte hur det är med skillnad på kolhydrater men, jag tycker bröd är bättre än socker. Ha en trevlig kväll med dina vänner nästa helg. Fusk en middag och dagen efter kör man på igen, så är det ingen fara. Sen är man ju olika känslig hur socker, kolhydrater påverkar en om man blir väldigt sugen dagen efter. Kram.
halvalindha

#7 - - Chi Chi:

Ser ut som att du njutit och haft en helt underbar helg:-) Jag drack en del glas vin igår och åt även lite godis, har inte sett någon uppgång än på vågen så jag kör på idag som vanligt med lchf och fortsätter resan. Kram

Svar: Det låter bra att du fortsätter din resa. Jag har alltid tillåtit mig nåt glas vin på helgen. Var försiktig med godiset, i bland kan det visa sig på vågen någon dag senare. I början av min viktresa var jag väldigt försiktig med fusk, men så länge du går ner i vikt och hanterar det så fungerar det ju bra. Men när man blandar socker, Lchf kost så blir det svårare att gå ner i vikt, så att du tänker på det. Ha en fin söndag kväll ChiChi :)
halvalindha

#8 - - Nina:

Surströmmingsskiva skulle vara en riktigt bra diet för mig, skulle inte kunna äta ett endaste dugg ;) (men det ser mysigt ut på bild)

Svar: Haha, förstår att du blir skeptisk, det luktar illa, men är så gott :) Får du möjlighet så måste du prova lite :) Ha en fin tisdag!!!
halvalindha