Middagstips

I bland blir man så trött på det man äter, och känner att man behöver förnya sig, jag kan känna att det som är svårt att förnya är tillbehören till köttet-fisken-korven. Oftast blir det en omelett med stuvad spenat och fetaostsallad.
 
Nog för att allt det är gott, men i går till middag fick jag till en sådan god broccoligratäng som vi åt kycklingfile till, barnen älskade den och egentligen hade man kunnat äta bara den som huvudrätt, men nu blev det ju extra gott i stället. Delar med mig av recptet till er. Det är så viktigt att få äta god mat känner jag, och jag har ju alltid älskat att laga mat, så det är ju bra att man har lite fantasi.
 
Recept ;
4 personer
Broccoligratäng med bacon
Ett pkt. bacon
3-400g broccoli
200g riven västerbottenost
Ca 2,5 dl crème fraiche
1 msk, Dijon senap
Salt / vitpeppar
 
Förkoka broccolin lite lätt och lägg i botten på smord ugnssäker form.
Klipp baconet i små bitar och stek i stekpannan, lägg dem sedan över broccolin.
Blanda crème fraichen, osten, senapen och salt / vitpeppar i en bunke och häll över formen.
 
 
In i mitten av ugnen 200 g ca 25 minuter.
 
 
Det går att servera det mesta till denna gratäng, men vi grillade kycklingfilé och starka korvar till, med min hemmagjorda Tabasco sås.
 
 
Recept;
Tabascosås;
Väldigt god kall sås som passar till allt, speciellt grillmat.
 
2 dl cremefraiche
2 pressade vitlöksklyftor
salt/peppar
några droppar tabasco
1 msk chilisås
 
 
#1 - - Åse:

Mmm, verkar jättegott!

#2 - - Jeanette:

Ser gott, det ska jag prova :)
Tack!

#3 - - Smulann:

Har du testat det här receptet?

SQUASHRÖRA

Riv en squash grovt. Värm upp lite olja i en kastrull och fräs squashen försiktigt ihop med örtsalt. Den ska vara "al dente". Häll av vätskan som blir i kastrullen. Häll i 2 dl creme fraiche. Smula i 1/2 tärning hönsbuljong. Rör och värm. Serveras till grillat, kött, kyckling osv.
Jättegott
tycker jag!

Svar: Det lät spännande, har aldrig provat men ska. Tack så mycket :)
halvalindha

#4 - - Ragnhild:

Ser veldig godt ut! Vet ikke helt om vi har noe som tilsvarer Västerbottenost i Norge, men det går sikkert an å bruke Jarlsberg. Antar at det også ville smake godt med blomkål i stedet for eller sammen med brokkolien.
Tabascosausen ser også god ut. Dette må jeg prøve :)
Ha en super dag, flotte Lindha - du er min største inspirasjon!

Svar: Det går bra med vilken ost man vill, som man gillar :) Ha en fortsatt trevlig kväll du med :)
halvalindha

#5 - - Chi Chi:

Ser otroligt gott ut, det måste jag prova. Tack för tipset!
Chi Chi

Svar: Ja, du måste prova, så god :)
halvalindha

#6 - - Pernilla:

Gott och enkelt ska det vá! :)

Svar: Absolut :)
halvalindha

#7 - - Smulann:

Jag gjorde din gratäng till lunch idag. Verkligen mumsig! Tack för receptet!

Svar: Ja visst är den god. Gjorde den till middag i dag igen, men utan bacon, lika god :)
halvalindha

#8 - - Jenni:

Hej Lindha!

Tack för en superbra blogg. Kan inte du vara bussig och samla en "komma igång" lista på praktiska saker exempelvis, alltifrån matlista till vad för typ av träningsskor som är anpassningsbara för promenader/löpning m.m. skulle hjälpa mkt på traven. Är själv 90kg och behöver komma ner till 60 som är mitt mål. Uppskattar!

Svar: Hej! Kul att du gillar min blogg :) Absolut ska jag skriva om det, finns säkert fler som undrar. Ska göra ett inlägg om det så håll utkik!!! Lycka till tills vidare kram.
halvalindha

#9 - - Sofia:

Hej! Är så tacksam för att ha hittat din blogg. Själv har jag ingen övervikt men har ärvt generna och kämpar på med att gå ner några fåniga kilon samt att komma igång med löpträningen igen. Du skriver så bra att man inte kan låta bli att komma igång. Tack fina du och väldigt bra jobbat! En eloge till dig!

Svar: Åh, tack snälla du, dina ord värmer. Klart du fixar att komma i gång, bättre nu än sen, eller hur??? Kram.
halvalindha

#10 - - Sofia:

Hej! Är så tacksam för att ha hittat din blogg. Själv har jag ingen övervikt men har ärvt generna och kämpar på med att gå ner några fåniga kilon samt att komma igång med löpträningen igen. Du skriver så bra att man inte kan låta bli att komma igång. Tack fina du och väldigt bra jobbat! En eloge till dig!

#11 - - Sofia:

Hej! Är så tacksam för att ha hittat din blogg. Själv har jag ingen övervikt men har ärvt generna och kämpar på med att gå ner några fåniga kilon samt att komma igång med löpträningen igen. Du skriver så bra att man inte kan låta bli att komma igång. Tack fina du och väldigt bra jobbat! En eloge till dig!

#12 - - MagnusH:

Receptet verkar mycket intressant. Vill gärna laga till det. Men vad menar du med en burk creme fraiche? Det finns burkar innehållande 1 dl, 2 dl, 2,5 dl, 3 dl och 5 dl? Vilken menar du med 1 burk?

Svar: Men tack för att du uppmärksammade det klantigt av mig. Ska genast ändra i receptet. Jag använde ca 2,5 dl. Ha det gott, och pröva gärna, jag gjorde gratängen i dag igen men utan bacon lika god :)
halvalindha

#13 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

gott

#14 - - Annica:

Så god gratäng. Gjorde den i går kväll utan bacon o med prästost, funkade jättebra. Tack för den bästa LCHF bloggen och som jag läser varje dag. Kram.

Svar: Kul att du gillade den :) Den står sig precis som du skriver utan bacon, lika god ändå :) Att ha den ost man gillar funkar också. Vad glad jag blir att du läser min blogg, tack kram :)
halvalindha

#15 - - ami:

Gjorde denna rätt i går.Jätte gott!!
Idag skall jag prova på köttfärslimpan:)
Mums.

Svar: Om du vill kan man ju fylla köttfärsrullen med bacon, soltorkade tomater eller fetaost. Det är bara fantasin som sätter gränser. Lycka till Kram :)
halvalindha

#16 - - Marie:

Den var gaalet god, den gratängen! Tack

#17 - - Jenny:

Kan rekommendera en variant istället för potatissallad när det gäller tillbehör.
Blanda keso, majonnäs, avokado och ev rödlök, krydda som du känner.

Svar: Det lät supergott, älskar keso, men har alltid ätit den som den är. Nu ska jag prova den här varianten, och det måste ju bli perfekt till en stor skiva kalvsylta :)
halvalindha